Showing posts with label top agent maharani. Show all posts
Showing posts with label top agent maharani. Show all posts

Friday, 20 January 2017

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
(Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis)
Herba Maharani ..
Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.
Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huh..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...

Maharani dpt halal Jakim.. Kandungan maharani ni ditulis - contains 3 animals parts- suspen je kan.. ayam wuji (ayam hitam) utk menyuburkan badan dan rahim , tulang sotong - utk menyembuhkan luka2 dalaman, tanduk rusa- menguatkan buah pinggang,saraf utama & jantung,kekuatan minda, anti penuaan. Kilang maharani berada berdekatan masjid Beijing dan ayam disembelih oleh kariah masjid. hukum makan tanduk rusa sama seperti minum air badak (dr sumbu badak) iaitu harus..
kandungan lain adalah 13 herbs terdiri drpd berjenis2 Radix Panax Ginseng dan keluarganya utk kesihatan keseluruhan..



Sunday, 25 September 2016

JAMU AYAM HITAM (MAHARANI)

Malunye bila bunga kentut ( keluar angin) tambahan pulak bila tengah bersama dengan suami tiba2 bunyi angin kan spoil mood terus. Bila keluar angin tak mustahil lah ade keluar keputihan, kadang-kadang ade yang diamkan sampai keputihannya tu berbau. Macam mane nak tambat hati suami kalau macam tu gayanya. Keputihan ni bukan kena pada yang dah berkahwin je , kebanyakannya ada pada anak dara, sebab tu lah kene makan jamu sedari kita mula period. Untuk stabilkan hormon, lancarkan peredaran haid kita. Ramai yang pandang remeh dengan masalah ni tapi ni la sebenarnya kunci untuk tambat hati suami dan pengikat kasih sayang dalam rumah tangga. Makan jamu bukan untuk ketatkan yang longgar semata2, banyak kebaikan bila kita makan jamu ni. Kuatkan badan, kuat tenaga batin, boleh stabilkan hormon,  betulkan kitaran haid, kurangkan keputihan & secara tak langsung jaga kesihatan dalam. Fiza sangat rekemen untuk semua gadis & wanita kat luar sana untuk amalkan jamu ayam hitam ni.





FUNGSI MAHARANI

1) MENJAGA KESIHATAN WANITA
๐ŸŒธ Mengawal atur KITARAN HAID
๐ŸŒธMengawal atur keseimbangan HORMON (estrogen dan androgen)
๐ŸŒธMelegakan SENGGUGUT
๐ŸŒธ Mencegah jangkitan KULAT dan FUNGUS
๐ŸŒธ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
๐ŸŒธMenghentikan PENDARAHAN
๐ŸŒธ Membantu melegakkan SAKIT PINGGANG
๐ŸŒธ Melegakan MIGRAIN
๐ŸŒธMelegakan sindrom MONOPAUS
๐ŸŒธ Mengurangkan masalah PERPELUHAN malam

2). MEMULIHKAN DAN MENYEGARKAN TUBUH
๐Ÿ€ Meningkatkan sistem IMUNISASI badan
๐Ÿ€ Membantu menyingkir TOKSIN
๐Ÿ€. Menambah DAYA penyesuaian TUBUH terhadap persekitaran
๐Ÿ€ Menyubur badan dengan menambah SEL DARAH MERAH dan PUTIH serta PLATLET
๐Ÿ€ Menguatkan dan melindungi fungsi HATI
๐Ÿ€Mencegah INSOMIA

3). MEMBANTU MENINGKATKAN KESUBURAN
๐Ÿ‚. Meningkatkan peredaran DARAH
๐Ÿ‚ Mengembalikan keinginan SEKS
๐Ÿ‚ Menguatkan dan mengecutkan otot-otot RAHIM organ PERANAKAN selepas bersalin
๐Ÿ‚ Memperbaiki STAMINA
๐Ÿ‚ Menguatkan KAKI BADAN yang lemah

4). AWET MUDA
๐Ÿ„Menyelesaikan masalah MUKA PUCAT
๐Ÿ„. Sistem ORGAN dalam tubuh akan berfungsi dengan lebih baik (anti-penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan
๐Ÿ„ Menegang dan memberi KEANJALAN pada kulit (payu dara, ovari dan kawasan perut selepas bersalin dan pinggul
.
Banyak nye kehebatan Herba Maharani ni..Rugi kalau x cuba
.
* Tambahan info tentang monopouse :
Ianya terjadi bila berakhirnya haid, ovari berhenti mengeluarkan telur sekaligus menurunkan kadar hormon estrogen (hormon wanita). Kekurangan estrogen pula akan mengakibatkan :-
-Punca kekenduran kulit dan payudara
-Esteoporosis (kerapuhan tulang)
-Kekeringan di vagina (masalah kepada hubungan suami isteri)
-Penyusutan tisu / otot vagina
-Berisiko sakit jantung.

Thursday, 14 July 2016

HERBA MAHARANI JAMU PENGIKAT KASIH SAYANG

Yeah hari ni sampai stok Maharani, rasa macam putus nyawa kalau takde maharani ni. tak tido malam fikir-fikir stok yang makin tipis. huaa risaunya. tapi kan barang baik semestinya laju habis. maharani ni bukan untuk wanita yang dah berkahwin saje tau. fiza sendiri memang amalkan jamu sejak dari zaman anak dara lagi. jangan fikir jamu cuma untuk merapatkan, silap kalau ada yang fikir macam tu & saangaaat silap besar juga kalau anda yang berkahwin tak mengamalkan jamu. badan nak pakai lama ye sayang-sayang semua. selalu yang fiza dengar orang-orang muda sekarang cakap ' tak tau la makan jamu, ish tak boleh masuk la makan jamu2 ni. malas , takde masa. sekarang memang boleh cakap macam tu semua, tapi masa dah sakit-sakit lutut, lemah sendi, sakit badan sana sini , masuk angin..baru nak makan jamu jadi lah tua sebelum usia. masa tu en shuben pun dah mule tot tet tot tet dengan handphone buat hal sendiri,  mekaplah tebal mana, pakailah cantik manapun tapi dalaman semua longgar,masuk angin mulalah en shuben jadi mengeluh belakang kite.

MANFAAT MAHARANI :


  • melancarkan peredaran darah haid
  • menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur 
  • menyembuhkan senggugut 
  • menyelesaikan masalah kronik wanita & gadis remaja (senggugut , keputihan peredaran haid ,elakkan kemandulan ) 
  • rawatan herba yang menggalakkan kesuburan wanita 
  • kurangkan keletihan, sihatkan tubuh badan 
  • awet muda, ubat gantian untuk jamu berpantang semasa bersalin 
  • kecutkan rahim dengan cepat 
  • untuk yang BELUM berkahwin digalakkan makan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga,melancarkan darah 
  • merupakan pengikat kasih sayang , en shuben sentiasa teringat2 je setiap malam bagaikan malam pertama 
RAMUAN MAHARANI
Ramuan Herba Maharani 


Masih belum terlambat untuk cuba maharani, nak order boleh whatssapp fiza: 012-7751949
Kedai sentiasa buka 24jam .

Maharani pengikat kasih sayang dalam kebahgiaan rumah tangga ๐Ÿ˜๐Ÿ˜