Showing posts with label top agent johor. Show all posts
Showing posts with label top agent johor. Show all posts

Saturday, 18 February 2017

PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR

kusssemangaaat

kakjah sendiri tak sanggup nak tengok cermin bila tengok diri kakjah macam ni punya semangat tau.
masa badan kakjah bulat macam ni dulu memang tak suka bershopping sebab nanti nak pilih size seluar susah sangat nak jumpa. at last kite kuciwa. kalau dah try size 30 pun tak jumpe nak kene minta size 32 , eh helo tu kan size lelaki kalau dah pinggang 32 ni size en suami kakjah. tak ko malu nak sebut size tu depan suami? jadi kakjah decide untuk tak buang semua seluar lama tu biarkan kakjah usaha sendiri macam mane nak kuruskan balik badan ni. & Syukur Alhamdulillah kakjah jumpe premium beautiful ni cepat & masa dalam pantang lagi.

simple sangat sarung-sarung je lemak tersusun rapi. pakai minimum 8 jam sehari. kadang-kadang kakjah sarung lebih je dari 8 jam sebab dah rasa selesa sangat sampai tahap taknak tukar baju dalam lain lagi dah.

nampak tak beza peha kakjah dulu dengan sekarang 

kalau korang pakai premium beautiful ni secara konsisten memang tak mustahil boleh dapatkan berat badan yang korang idam-idamkan.

korang ada yang try fitting premium beautiful boleh roger kakjah ye. 

whatsapp : 0127751949

Sunday, 25 September 2016

JAMU AYAM HITAM (MAHARANI)

Malunye bila bunga kentut ( keluar angin) tambahan pulak bila tengah bersama dengan suami tiba2 bunyi angin kan spoil mood terus. Bila keluar angin tak mustahil lah ade keluar keputihan, kadang-kadang ade yang diamkan sampai keputihannya tu berbau. Macam mane nak tambat hati suami kalau macam tu gayanya. Keputihan ni bukan kena pada yang dah berkahwin je , kebanyakannya ada pada anak dara, sebab tu lah kene makan jamu sedari kita mula period. Untuk stabilkan hormon, lancarkan peredaran haid kita. Ramai yang pandang remeh dengan masalah ni tapi ni la sebenarnya kunci untuk tambat hati suami dan pengikat kasih sayang dalam rumah tangga. Makan jamu bukan untuk ketatkan yang longgar semata2, banyak kebaikan bila kita makan jamu ni. Kuatkan badan, kuat tenaga batin, boleh stabilkan hormon,  betulkan kitaran haid, kurangkan keputihan & secara tak langsung jaga kesihatan dalam. Fiza sangat rekemen untuk semua gadis & wanita kat luar sana untuk amalkan jamu ayam hitam ni.





FUNGSI MAHARANI

1) MENJAGA KESIHATAN WANITA
๐ŸŒธ Mengawal atur KITARAN HAID
๐ŸŒธMengawal atur keseimbangan HORMON (estrogen dan androgen)
๐ŸŒธMelegakan SENGGUGUT
๐ŸŒธ Mencegah jangkitan KULAT dan FUNGUS
๐ŸŒธ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
๐ŸŒธMenghentikan PENDARAHAN
๐ŸŒธ Membantu melegakkan SAKIT PINGGANG
๐ŸŒธ Melegakan MIGRAIN
๐ŸŒธMelegakan sindrom MONOPAUS
๐ŸŒธ Mengurangkan masalah PERPELUHAN malam

2). MEMULIHKAN DAN MENYEGARKAN TUBUH
๐Ÿ€ Meningkatkan sistem IMUNISASI badan
๐Ÿ€ Membantu menyingkir TOKSIN
๐Ÿ€. Menambah DAYA penyesuaian TUBUH terhadap persekitaran
๐Ÿ€ Menyubur badan dengan menambah SEL DARAH MERAH dan PUTIH serta PLATLET
๐Ÿ€ Menguatkan dan melindungi fungsi HATI
๐Ÿ€Mencegah INSOMIA

3). MEMBANTU MENINGKATKAN KESUBURAN
๐Ÿ‚. Meningkatkan peredaran DARAH
๐Ÿ‚ Mengembalikan keinginan SEKS
๐Ÿ‚ Menguatkan dan mengecutkan otot-otot RAHIM organ PERANAKAN selepas bersalin
๐Ÿ‚ Memperbaiki STAMINA
๐Ÿ‚ Menguatkan KAKI BADAN yang lemah

4). AWET MUDA
๐Ÿ„Menyelesaikan masalah MUKA PUCAT
๐Ÿ„. Sistem ORGAN dalam tubuh akan berfungsi dengan lebih baik (anti-penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan
๐Ÿ„ Menegang dan memberi KEANJALAN pada kulit (payu dara, ovari dan kawasan perut selepas bersalin dan pinggul
.
Banyak nye kehebatan Herba Maharani ni..Rugi kalau x cuba
.
* Tambahan info tentang monopouse :
Ianya terjadi bila berakhirnya haid, ovari berhenti mengeluarkan telur sekaligus menurunkan kadar hormon estrogen (hormon wanita). Kekurangan estrogen pula akan mengakibatkan :-
-Punca kekenduran kulit dan payudara
-Esteoporosis (kerapuhan tulang)
-Kekeringan di vagina (masalah kepada hubungan suami isteri)
-Penyusutan tisu / otot vagina
-Berisiko sakit jantung.

Wednesday, 31 August 2016

PREMIUM BEAUTIFUL BENGKUNG BERSALIN NO 1

PREMIUM BEAUTIFUL BENGKUNG BERSALIN NO 1 

Bukan senang perempuan yang dah beranak ni nak kembalikan bentuk badan macam anak dara. Lagi yang dah lebih dari sorang anaknye. Sah-sahlah alignment lari sana sini. Jangan ingat yang dah kurus tu pun boleh dapat shape lame. No!no!no! Tak banyak pun sikit mesti ada yang berubah. Dulu fiza anak sorang masih ada lagi masa nak workout, pegi gym & berzumba. Sekarang dah beranak 2 ni, bukan nak kata tak pandai curi masa, dah memang tak cukup masa langsung. Dengan bekerja lagi, habis kerja buat pulak kerja ke2 ni. Dengan nak uruskan anak-anak , rumahtangga lagi. Mujur ade premium beautiful corset ni, senang kerja. Sarung je boleh dapat shape badan lama. Bertuah rasa badan dapat sarung premium beautiful ni. Dalam tak perasan sambil buat kerja rumah badan makin mengecil. Kalau 4 bulan lepas sarung seluar size 32 stress wooo nak beli seluar. Sekarang dah turun 28inch mau tak terkejut. Fiza bersalin caesarian ya, both Dary & Qeisha keluar ikut tingkap ๐Ÿ˜…. Jadi yang experienced bersalin Czer ni mesti dah tau & alami buncit bahagian perut ni macam mane kan. Dengan tak boleh nak berbengkung masa dalam pantang sangat beza dengan yang bersalin normal.  Kalau masa bersalin Dary ( anak sulong) dulu lepas setahun baru dapat turunkan berat badan. Sekarang lepas bersalin Qeisha tak ambil masa yang lama pun sampai setahun, 4 bulan je dah turun 10kg๐Ÿค— & no diet at all. Fully used premium beautiful corset ni. Ade kawan-kawan fiza kata dah pakai jugak tapi tak kurus pun. Bila tanye pakai macam mana, dijawab ' tengoklah kalau ade mase aku pakailah, takde masalah nak sarung hari-hari. Kadang-kadang dipakai girdle saja, long bra dan waist nipper tak sarung. ' awak yang langgar cara pakai memang lambatlah nak dapatkan bentuk badan awak melentik. Bukan salah premium beautiful yang tak kecikkan badan awak, salah tuan punya badan yang tak pernah nak konsisten pakai premium beautiful. Awak-awak semua yang nak dapatkan khidmat ukur & consultant tentang premium beautiful ni feel free to whatssapp
 Fiza : 012-7751949 
fb: NORFAEZAH MANSOR









Sunday, 24 July 2016

TANDA AWAL DAN RAWATAN FIBROID

Peringatan untuk kaum wanita bahawa kita perlu lebih sensitif tentang kesihatan kerana kita lebih senang dijangkiti perlbagai penyakit. Hari ni fiza nak share sedikit tentang Fibroid.
Fibroid ni ialah pertumbuhan sel yang tidak normal pada rahim (uterus). Fibroid yang juga dikenal dengan nama fibroid uterus, miom, fibromiom, fibro leiomiom, atau leiomiom uteri, cukup umum terjadi, dengan tiga dari empat wanita diperkirakan menderita dek kerana penyakit ini. Walaupun  fibroid ni  merupakan kondisi yang tidak berpotensi kanser, dan kemungkinan kondisi ini untuk berpenghujung pada kanser (leiomiosarkoma) sangat kecil, kondisi ini dapat menimbulkan banyak masalah seperti pembengkakan perut, sakit ketika datang bulan,bahkan dapat mencegah kelahiran normal
Fibroid dapat berukuran sangat kecil hingga sukar untuk dilihat oleh mata kasar, atau berukuran sangat besar hingga dapat merosak bentuk uterus. Merupakan hal yang normal bagi fibroid untuk berubah ukuran, bahkan dapat membesar dan mengecil dengan cepat. 
Terdapat empat jenis fibroid yang berbeza
·         Fibroid subserosa – Jenis ini tumbuh di luar dinding rahim

·         Fibroid submukosa – Jenis ini tumbuh di bawah permukaan rahim namun dapat tumbuh menjalar hingga ke rahim
·         Fibroid miometrial – Jenis ini dapat ditemukan pada dinding otot rahim
·         Fibroid pedunkulata – Jenis ini tumbuh di luar rahim, namun menempel pada tangkai atau dasar rahim
Biasanya fibroid akan menghilang setelah kehamilan kerana ukuran rahim akan kembali seperti sediakala.
Tanda-tanda Awal
Kebiasaannya tanda awal dikesan adalah:
  • ·         Sembelit
  • ·         Sering buang air kecil
  • ·         sakit ketika datang bulan
  • ·         Pendarahan yang kuat masa datang bulan
  • ·         sakit pada tulang pinggang
  • ·         Susah buang air kecil
  • ·         sakit pada kaki dan punggung
  • ·         Tekanan pada dubur
  • ·         Perut kembung
  • ·         Sakit ketika bersama ( hubungan kelamin )
**jangan ambil mudah jika terdapat kesan-kesan begini pada diri anda, cepat-cepat dapatkan nasihat & rawatan doktor 


Fibroid juga dapat mengganggu kehamilan. Beberapa orang percaya bahwa fibroid adalah salah satu penyebab ketidaksuburan. Para wanita yang memiliki fibroid juga dapat mengalami masalah ketika mengandung kerana keadaan ini boleh menyebabkan keguguran. Fibroid juga dapat mengganggu kelahiran. Jika ukuran fibroid terlalu besar, maka disarankan untuk bersalin secara czerbedah caesar akan sangat dianjurkan untuk dilakukan.
Fibroid biasanya diketahui pada pemeriksaan bagian dalam vagina, setelah pemeriksaan menggunakan gelombang suara ultrasonik atau pengambilan gambar memastikan keberadaan fibroid.

Premium Beautiful Corset di reka khas dengan 70% untuk kesihatan & 30% untuk kecantikan. 


banyak kebaikan yang kita dapat dengan hanya memakai corset ni. seeloknya kita cegah dari awal dari sebarang penyakit.  bukan hanya untuk kecantikan saja pakai corset ni. untuk dapatkan keterangan lebih lanjut tentang premium beautiful boleh hubungi saya di           012-7751949

JAGA MAKAN JAGA KESIHATAN 
SAYANGI DIRI & ORANG TERSAYANG