Wednesday, 25 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR

NO MORE SLIP DISC! 

Malam ni kakjah nak share dengan korang pasal slip disc. Sebelum tu tengok dulu testimoni berjaya tentang pesakit skip disc kat bawah ni.

Kakjah faham sangat pada korang yang pernah alami penyakit ni. Ade orang kata kalau time sakit die darang tu rasa macam nak sepak terajang orang ye ek haha. 

Ni lah salah satu kebaikan bila pakai premium beautiful, boleh kurangkan sakit2 belakang. 

Kalau tak percaya boleh cubalah kan. Tak cuba memang tak tau berkesan ke idok. 




Ape tu slip disc??



Pernah kan korang  rasa sakit belakang yang melampau? Menurut kajian 80% orang dewasa pernah mengalami sakit belakang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Kebanyakan nya disebabkan oleh aktiviti harian yang lazim dilakukan tetapi dengan cara yang salah.  Kesakitan yang melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas, pergerakan terbatas, otot kaki menjadi kejang dan ketika itu tiada apa yang boleh dibuat untuk menghilangkan kesakitan. Sebelum itu,mari  kita mengenal struktur tulang belakang kita. Tulang belakang manusia terdapat ‘jelly-like structure’ yang dipanggil ‘Disc’. Disc ini berfungsi sebagai kusyen pad atau pelindung diantara tulang-tulang pada tulang belakang. Disc ini stabil kerana terdapat ligament yang tebal disekeliling tulang belakang. 

Slipped Disc adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang  terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang. Selain ‘slipped disc’, gejala ini juga dipanggil ‘Herniated Disc’, Ruptured Disc’ atau PID (Prolapsed Intervetebral Disc). 


Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:

 1. Membongkok terlalu lama 
 2. Mengangkat beban yang terlalu berat 
 3. cara mengangkat beban yang salah
 4. duduk atau baring dalam posture badan yang salah
 5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym 




Ok jelas ke jelas?

Feel free to contact kakjah for FREE FITTING & FREE ADVICE. 

+60127751949

#premium beautiful 
#premium beautiful johor 
#premium beautiful murah 
#premium beautiful expert 
#premium beautiful classic 
#premium beautiful elegance 

No comments:

Post a Comment