Thursday, 4 August 2016

Marine Essence (set spa)


Hari ni fiza nak story pasal marine essence & beauty bar. 

Produk  marine essence ni memang terbaik dari segi aromaterapi, kebaikan die. Dulu kan fiza memang setiap bulan pegi salon buat treatment rambut. Yang dah biase buat treatment mesti tau kos dia berapa kan? 1++ memang tak lari la. Belum lagi yg nak ber'spa' tambah lagi 1++ . Berapa dah total ber'spa' dengan treatment rambut sekali buat? Almost 300 untuk sekali rawatan je. Tapi Alhamdulillah fiza jumpe produk marine essence ni jimaaaat banyak sangat. Satu set ni baru 1++ je boleh pakai hari2 lagi. Beza jauh kan dari yang sekali rawatan 3++ tu? Korang yang belum cube produk marine essence ni memang berbaloi sangat untuk cuba
Set marine essence ni ade :

Shampoo marine essence
Body wash 
Beauty bar marine essence 
Ubat gigi pun ade juga tau. Haaa nampak tak semua lengkap dah. 

Ok fiza nak share sikit la tentang beberapa tindak balas yang uol akan lalui once mula pakai sabun Marine Essence ni.

Ni tips untuk yang ada eczema dan masalah kulit yang lain:
1) Sehari dua pakai kulit akan nampak cantik je.

2) Masuk hari ke 5 kulit yang bahagian bermasalah tu akan nampak Merah menyala macam luka n boleh jadi akan nampak macam luka berair.

Tapi sila bawa bertenang sebab tu hanya sementara. Maknanya garam buluh yang ada dalam sabun marine dah mula memberi tindak balas sepenuhnye pada masalah kulit anda. Teruskan pakai sabun Marine Essence.

3) Masuk minggu kedua mungkin masih kemerah-merahan dan mula nampak seperti lebam. Lebam dan kemerahan tu bukan apa, tu tandanya sel kulit baru mula terbina dan proses pemulihan 80% dah berlaku.


4) Masuk minggu ke empat, biasanya area bermasalah seperti eczema tu akan mula kering dan nampak seperti kulit baru semula. Saranan sal, teruskan pakai sabun Marine Essence tu melebihi tiga bulan sekiranya anda sudah mengalami masalah kulit yang melebihi 6 bulan.

Tak berapa Logic kan, bila kita hanya guna dua minggu je sabun Marine, tapi kita expect masalah kulit kita yang dah bersarang pada badan tu untuk pulih sepenuhnye dalam masa 10-30 hari. 😊

Untuk dapatkan set spa marine essence boleh hubungi fiza : 012-7751949









No comments:

Post a Comment